Penne champignon-kaassaus & broccoli

Pasta.. één van mijn favorieten! Een vegetarisch gerecht met een lekkere champignon-kaassaus en Quorn reepjes. Meer moet dat niet zijn :) 

BEREIDING

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Kook ondertussen ook de broccoli in een beetje water tot gewenste gaarheid. 
  3. Maak de kaassaus in een steelpan (of kookpot): verwarm de bloem en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer goed met een garde. Blijf goed roeren en haal van het vuur. Doe er vervolgens de ricotta en geraspte kaas doorheen. 
  4. Zet de kaassaus opnieuw op een middelhoog vuur en voeg de champignons en de Quorn reepjes toe. Als het gekookt heeft, zet je het vuur terug wat lager en laat je het nog een 5 minuutjes staan. 
  5. Serveer de pasta samen met de broccoli en champignon-kaassaus op een bord. Voeg wat peterselie toe aan het gerecht.
  6. Eet smakelijk!

WAT HEB JE NODIG VOOR 4 PORTIES?

  • 240 g ongekookte volkoren penne 
  • 250 g (versneden) champignons 
  • 800 g broccoliroosjes 
  • 2 pakjes Quorn vegan reepjes

Voor de kaassaus 

  • 3 eetlepels bloem
  • 300 ml magere (of halfvolle) melk 
  • 60 g ricotta  
  • 60 g geraspte kaas (ik nam Vache Bleue Emmental light 15%)
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Bosje peterselie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.