WAT HEB JE NODIG?
- 200 gram bakmargarine (Solo)
- 200 gram Pure Via Patisserie (zoetstof) of 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 1,5 appel
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de bakmargarine voor 45 sec in de microgolfoven. Zo wordt deze beter hanteerbaar.
- Meng in een kom de zachte margarine, zoetstof en vanillesuiker. Mix dit met een staafmixer tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Mix telkens met de staafmixer.
- Wanneer de eieren goed door het beslag zijn gemengd, voeg je de bloem en bakpoeder toe. Meng dit opnieuw door elkaar.
- Schil de appels en snijd 1 appel in stukjes en 0,5 appel in schijfjes. Voeg vervolgens de appelstukjes en kaneel door het beslag.
- Schep het cakebeslag in een cakevorm. Steek vervolgens de schijfjes appel in de bovenkant van het beslag. Werk af met nog een beetje kaneel.
- Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven (heteluchtstand).

Reactie plaatsen
Reacties