Appelcake

WAT HEB JE NODIG?

  • 200 gram bakmargarine (Solo) 
  • 200 gram Pure Via Patisserie (zoetstof) of 200 gram suiker 
  • 200 gram bloem 
  • 4 eieren 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1,5 appel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Verwarm de bakmargarine voor 45 sec in de microgolfoven. Zo wordt deze beter hanteerbaar. 
  3. Meng in een kom de zachte margarine, zoetstof en vanillesuiker. Mix dit met een staafmixer tot een glad beslag. 
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Mix telkens met de staafmixer. 
  5. Wanneer de eieren goed door het beslag zijn gemengd, voeg je de bloem en bakpoeder toe. Meng dit opnieuw door elkaar.
  6. Schil de appels en snijd 1 appel in stukjes en 0,5 appel in schijfjes. Voeg vervolgens de appelstukjes en kaneel door het beslag. 
  7. Schep het cakebeslag in een cakevorm. Steek vervolgens de schijfjes appel in de bovenkant van het beslag. Werk af met nog een beetje kaneel. 
  8. Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven (heteluchtstand). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.