Speculoos cake

Fan van speculaas? Dan is deze cake zeker iets voor jou! 

WAT HEB JE NODIG?

  • 200 g margarine (Solo) 
  • 170 g Pure Via Patisserie (of suiker) 
  • 4 eieren 
  • 200 g bloem 
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 30 g speculoospasta 
  • 75 g speculooskoekjes (1 koekje extra houden voor topping)

BEREIDING

  1. Zet de margarine voor 30 seconde in de microgolfoven. Voeg vervolgens in een grote kom de margarine en Pure Via Patisserie samen en mix. 
  2. Voeg de eieren één voor één toe en mix met een staafmixer tot elk ei volledig is opgenomen. 
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een gladde massa. 
  4. Breek de speculooskoekjes en voeg onder het beslag. Roer goed. 
  5. Neem een bakvorm bekleed met bakpapier en stort hier de helft van het mengsel in. Verdeel nu op enkele plaatsen de speculoospasta over het beslag. Roer het een beetje doorheen.
  6. Schep nu de rest van het beslag in de vorm en verdeel de overige helft van de speculoospasta over het beslag. Leg een koekje bovenop het beslag en duw het er een beetje in.
  7. Bak de cake in ongeveer 60 min op 180°C. Komt je houten prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.