Aardappelgratin

Nog opzoek naar een simpel, voedzaam en lekker avondmaal? 

INGREDIËNTEN VOOR 2-3 PORTIES 

  • 600 g voorgekookte aardappelschijfjes

  • 1/2 pakje Boursin knoflook en kruiden

  • 125 ml magere melk

  • 125 ml slagroom

  • Handje geraspte kaas 30+

  • Verse bieslook

  • Peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit in een pannetje de melk, slagroom en Boursin. Roer tot Boursin gesmolten is. Voeg peper en fijngehakt bieslook toe.
  3. Schik de aardappelen in een ovenschaal (25x16 cm). Giet er halverwege al wat saus over. Schik de aardappelen verder en giet de saus er volledig overheen. Werk af met een laagje geraspte kaas.
  4. Zet in de oven voor 30 minuten. Prik in de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn. Zijn ze nog hard, laat ze dan nog een 5-tal minuten verder bakken.
  5. TIP: serveer met een portie rucola of andere groenten naar keuze.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.